Vuoden Perheiden Puolustaja Maria Dammert

Pepen kiitospuhe 20.11.2015

Haluan Pepe:n puolesta kiittää kirjailija/toimttaja Maria Dammertia hänen merkittävästä työstään lasten ja perheiden oikeuksien puolustajana. Pepe luovuttaa tänä vuonna palkintonsa sinulle kunnianosoituksena käytännönläheisestä työstäsi ja myös vapaaehtoistyöstäsi perheiden auttamiseksi.

Olet rohkeasti ottanut kantaa julkisuudessa maamme ihmisoikeuksien loukkauksiin ja lasten ja nuorten oikeuksista tulla kuulluksi omissa asioissa. Olet myös saanut kuulla kritiikkiä ja vähättelyä, mutta myös kiitosta niiden puolesta, jotka ovat nähneet ja kokeneet sen, miten lastensuojelujärjestelmä toimii Suomen maassa.

Olet myös työsi ohella kirjoittanut lastensuojelun epäkohdista monta artikkelia ja kirjan ”Hukassa huostassa – kertomuksia lastensuojelun runtelemista perheistä ”. Kirja on laaja teos käsittäen koko lastensuojelukentän kirjoa laidasta laitaan. Kirjassa on monta tarinaa perheistä, jotka ovat kokeneet lastensuojelun mielivaltaa, joka muuttuu ideologiaksi ja kuvaa lastensuojelun autoritäärisyyttä. Itse olen kirjaa lukenut monta kertaa.

Olemme kirjakiertueilla ympäri Suomea saanet kokea, että lastensuojeluasiat eivät ole kunnossa. Emme aina ymmärrä ketä suojellaan, mitä suojellaan, miltä suojellaan ja miksi suojellaan lasta omilta vanhemmiltaan. Mm. näitä kysymyksiä Maria on kirjassaan yrittänyt tuoda esille.

Maria on peräänkuuluttanut lastensuojeluasioissa perheiden oikeusturvan olemassaolosta, mutta auttamisjärjestelmä näyttää usein kääntyvän avuntarvitsijaa vastaan. Näkemyserot ovat niin valtavia, ettei maallikko ymmärrä, miksi yhteiskunta satsaa lähes miljardi euroa vuodessa järjestelmään, joka tuottaa huonovointisuutta sadoille tuhansille ihmisille ja sulkee 1,4 % maamme tulevista veronmaksajista yhteiskunnan ulkopuolelle.

Maria toimii myös Perheiden suojelun keskusliitossa toiminnanjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Järjestö herätettiin tänä vuonna uudestaan henkiin.Valitettavasti Suomi on edelleen ihan oma suljettu saareke, josta ei paljon informaatiota anneta ulkomaille tai sanotaan niin, ettei ulkomailla ole tarpeeksi tietoa Suomen ihmisoikeusloukkauksista juuri nimenomaan lastensuojelussa.

Tänään marraskuun 20:n päivänä Lasten Oikeuksien Päivänä haluamme muistuttaa kaikkia siitä, että lapset ovat maamme tulevaisuus. Euroopan Ihmisoikeuksien sopimuksessa 8 Artikla takaa jokaiselle oikeus nauttia yksityis- ja perhe-elämästä. Lastensuojelu kajoaa lähes poikkeuksetta kansalaisten perhe-elämään, joka on yksi yksityiselämän ydinalueista.

Maria Dammert on ansiokkaasti halunnut vaikuttaa siihen, että kansainväliset sopimukset velvoittavat kaikkia maita, myös Suomea, joka on ratifioinut Lasten Oikeuksien Sopimus v. 1991.

Toivotamme Maria Dammertille menestystä ja onnea merkittävässä työssään perheiden puolustajana.

linkeissä Marian haastattelu

Maria Dammert
Enter a caption
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s